Ο Άγγελος Γόντικας, γέννημα - θρέμμα της Πάτρας, ξεπήδησε μέσα από το γνωστό πολιτικό σόι των Γοντικαίων. Είναι μια πολύπλευρη και ολοκληρωμένη καλλιτεχνική φύση: ποίηση - γραφή - νότες και ζωγραφική. Φανερό το κυρίαρχο γνώρισμα σε όλες αυτές τις δραστηριότητές του: το ανθρώπινο στοιχείο. Αυτό έχει καταγραφεί σαν ξέχωρο χαρακτηριστικό και στα ζωγραφικά του έργα στην Εθνική Πινακοθήκη.


Εργάστηκε ως γραφίστας, σπούδασε ντεκόρ, σχέδιο και ζωγραφική στη Folkwangschule του Εssen της Δυτικής Γερμανίας και γραφικές τέχνες στην Paul Pfau στην ίδια πόλη. Αργότερα στην Αθήνα, διατηρούσε επί είκοσι πέντε χρόνια λιθογραφείο με τη φίρμα «Offset Graphiker - Άγγελος Γόντικας». Τυπώνει την «ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ», για κάποια χρόνια και επιπλέον συνεργάζεται και καλλιτεχνικά: «Εικονογράφηση – Συμμετοχή με έργα του εμπλουτίζοντας την όλη εμφάνιση του βιβλίου, με Ζωγραφικά – Διηγήματα και Ποιήματα αυτό το συλλεκτικό, σπάνιο και τόσο αξιόλογο βιβλίο βραβευμένο από την «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ».

Δημοσιεύει σε εφημερίδες, Αθήνα, Πάτρα και σε πολλές επαρχιακές πόλεις, διάφορα γραπτά του, ανάλογα με την έμπνευσή του και τα θέματα, που παίζουν στην κάθε εποχή.

Έργα του τα μυθιστορήματα:

.Έρωτας και πόλεμος, εκδόσεις Σοκόλη(2002)

. «Μάρκος και Δάφνη (ΒΕΛΙΓΡΆΔΙ 1999)»

. «Έλλη και  Δανάη»

. «Ένας Αητός που χάθηκε»

. «Έτσι γεννήθηκε ο γιος του Έρωτα»

Την ποιητική συλλογή με τίτλο:

. «Ένα ταξίδι με τον έρωτα στο λιμάνι της αγάπης»